Monthly Archives: September 2016

Klä din hund i vinter

Den svenska vintern brukar ibland jämföras med den sibiriska vintern eftersom att temperaturen kan sjunka drastiskt. I februari 2011 uppmättes temperaturen till hela 42,6 minusgrader. Vi människor fryser enormt mycket under vinterhalvåret men vi får heller inte glömma vår fyrbenta vän hunden, som även den fryser minst lika mycket trots pälsen, därför är det väldigt viktigt att du köper hem en hundjacka som kan värma din hund under de kallaste dagarna.

En tröja eller en jacka kan vara till stor hjälp under de kalla årstiderna, speciellt om din hund är ovilliga att springa ute i snön men också om temperaturen i ditt hem är ganska lågt. Hur varm din hund kan fysiskt hålla sig beror helt och hållet på ras, storlek och även ålder, om pälsen inte är så tjock kan en stickad hundtröja göra susen. När du har bestämt dig för att klicka hem en tröja/jacka, måste du börja med att tänka på materialet. Ull är väldigt varmt och perfekt inför vintern och är även en av det bästa isoleringsmaterialet, men ta hänsyn till att ull måste tvättas ganska ofta och att hunden kanske blir lite obekväm på grund av klåda. En bra blandning av ylle och bomull eller akryl kan vara det bästa valet. Precis som du skulle mäta din egen hals, bröst och midja innan du köper ett plagg, är det viktigt att du mäter hundens kropp för att säkerställa bästa passform så att din hund inte kan dra eller bita bort plagget. I mitt nästa inlägg kommer jag att tipsa om webbutiker med bra hundkläder och tillbehör.

Mops

Mopsen är min absoluta favoritras, Hundrasen Mops kommer från Storbritannien men med ett historiskt ursprung i Kina. Den är en dvärghund av molossertyp och sällskapshund. I en undersökning utnämndes mopsen till en av världens tjugo populäraste hundraser. Även om hunden är väldigt fin att titta på så krävs det mycket jobb bakom detta. Rutinerna för skötseln av valpen börjar så snart du tar hem honom. Borsta pälsen varje dag så att hunden gör det till en vana. I rutinerna måste även bad, rengöring av tänder, klippning av naglarna , och förse honom med naturliga livsmedel.

Mata ditt husdjur med naturlig kost eftersom att det hjälper till att förhindra många hudproblem. Ett område som är väldigt känsligt hos mopsen är nosen. Det är viktigt att ägna särskild uppmärksamhet vid nosen och ögonens rynkor. Dessa bör kontrolleras dagligen för sår och irritation. Använd dig av varmt rent varmt vatten. Torka området noggrant Smeta området med antingen ren lanolin eller vaselin för en skönare känsla. Kontrollera din Mops rynkor några dagar i veckan för att vara på den säkra sidan. Håll hundens öron rena och torra för att undvika öronproblem. Om du går i tankebanorna för att skaffa en mops så måste du tänka till en extra gång eftersom att det krävs väldigt mycket energi och tid för att ta hand om just denna ras.

Hundar och bad

Hur ofta du behöver tvätta din hund beror på en mängd olika saker, bland annat hundens ras, storlek , typ av päls och aktiviteter som hunden utför. Hundar som är ofta utomhus kan behöva mer frekventa bad, medan inomhushundar kan behöva ett bad med bara några månaders mellanrum. Bad kan vara skrämmande för hundar, men med lite kunskap och förberedelser kan du tvätta din fyrbenta vän utan några problem.

Välj rätt schampo. Ett milt schampo formulerade för hundar är den bästa idén. Leta efter ett schampo som har ett neutralt pH-balans, cirka 7. Undvik artificiella dofter och färger, eftersom dessa kan också irritera hundens hud. Du ska aldrig använda mänskliga schampo för att tvätta din hund. Hundar har en annan hudtyp och en annan pH-balans än mänsklig hud och mänsklig schampo kan störa den balansen. Störd pH-balans kan främja bakterier, parasiter och virus.

Förbered din hund för tvätt. Borsta hundens päls ordentligt innan du ger honom ett bad. Detta är särskilt viktigt om din hund har en tjock, lurvig eller dubbel päls. Se till att ta bort eventuella tovor eller matta områden. Om din hund har några fästingar, kan du gå till en veterinär för att å bort dem.