Hundar och bad

Hur ofta du behöver tvätta din hund beror på en mängd olika saker, bland annat hundens ras, storlek , typ av päls och aktiviteter som hunden utför. Hundar som är ofta utomhus kan behöva mer frekventa bad, medan inomhushundar kan behöva ett bad med bara några månaders mellanrum. Bad kan vara skrämmande för hundar, men med lite kunskap och förberedelser kan du tvätta din fyrbenta vän utan några problem.

Välj rätt schampo. Ett milt schampo formulerade för hundar är den bästa idén. Leta efter ett schampo som har ett neutralt pH-balans, cirka 7. Undvik artificiella dofter och färger, eftersom dessa kan också irritera hundens hud. Du ska aldrig använda mänskliga schampo för att tvätta din hund. Hundar har en annan hudtyp och en annan pH-balans än mänsklig hud och mänsklig schampo kan störa den balansen. Störd pH-balans kan främja bakterier, parasiter och virus.

Förbered din hund för tvätt. Borsta hundens päls ordentligt innan du ger honom ett bad. Detta är särskilt viktigt om din hund har en tjock, lurvig eller dubbel päls. Se till att ta bort eventuella tovor eller matta områden. Om din hund har några fästingar, kan du gå till en veterinär för att å bort dem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *