Mops

Mopsen är min absoluta favoritras, Hundrasen Mops kommer från Storbritannien men med ett historiskt ursprung i Kina. Den är en dvärghund av molossertyp och sällskapshund. I en undersökning utnämndes mopsen till en av världens tjugo populäraste hundraser. Även om hunden är väldigt fin att titta på så krävs det mycket jobb bakom detta. Rutinerna för skötseln av valpen börjar så snart du tar hem honom. Borsta pälsen varje dag så att hunden gör det till en vana. I rutinerna måste även bad, rengöring av tänder, klippning av naglarna , och förse honom med naturliga livsmedel.

Mata ditt husdjur med naturlig kost eftersom att det hjälper till att förhindra många hudproblem. Ett område som är väldigt känsligt hos mopsen är nosen. Det är viktigt att ägna särskild uppmärksamhet vid nosen och ögonens rynkor. Dessa bör kontrolleras dagligen för sår och irritation. Använd dig av varmt rent varmt vatten. Torka området noggrant Smeta området med antingen ren lanolin eller vaselin för en skönare känsla. Kontrollera din Mops rynkor några dagar i veckan för att vara på den säkra sidan. Håll hundens öron rena och torra för att undvika öronproblem. Om du går i tankebanorna för att skaffa en mops så måste du tänka till en extra gång eftersom att det krävs väldigt mycket energi och tid för att ta hand om just denna ras.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *