Klä din hund i vinter

Den svenska vintern brukar ibland jämföras med den sibiriska vintern eftersom att temperaturen kan sjunka drastiskt. I februari 2011 uppmättes temperaturen till hela 42,6 minusgrader. Vi människor fryser enormt mycket under vinterhalvåret men vi får heller inte glömma vår fyrbenta vän hunden, som även den fryser minst lika mycket trots pälsen, därför är det väldigt viktigt att du köper hem en hundjacka som kan värma din hund under de kallaste dagarna.

En tröja eller en jacka kan vara till stor hjälp under de kalla årstiderna, speciellt om din hund är ovilliga att springa ute i snön men också om temperaturen i ditt hem är ganska lågt. Hur varm din hund kan fysiskt hålla sig beror helt och hållet på ras, storlek och även ålder, om pälsen inte är så tjock kan en stickad hundtröja göra susen. När du har bestämt dig för att klicka hem en tröja/jacka, måste du börja med att tänka på materialet. Ull är väldigt varmt och perfekt inför vintern och är även en av det bästa isoleringsmaterialet, men ta hänsyn till att ull måste tvättas ganska ofta och att hunden kanske blir lite obekväm på grund av klåda. En bra blandning av ylle och bomull eller akryl kan vara det bästa valet. Precis som du skulle mäta din egen hals, bröst och midja innan du köper ett plagg, är det viktigt att du mäter hundens kropp för att säkerställa bästa passform så att din hund inte kan dra eller bita bort plagget. I mitt nästa inlägg kommer jag att tipsa om webbutiker med bra hundkläder och tillbehör.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *